Blandlord wint Blockchain subsidie

Blandlord wint Blockchain subsidie

We zijn erg blij mee te kunnen delen dat Blandlord een subsidie heeft verkregen van het SIDN fonds in de categorie Blockchain for good. SIDN stimuleert projecten waarbij op een open manier via internet wordt samengewerkt met impact voor de maatschappij.

Het SIDN Fonds stimuleert het project Blandlord for good met een subsidie van 70.000 euro. Blandlord zal dit inzetten voor crowd ownership met een sociaal rendement, door gezamenlijk woonruimte te realiseren voor statushouders:

Blandlord maakt het voor iedereen mogelijk om huizenbezitter te worden. Door middel van crowd ownership bezit je met meerdere investeerders een pand, waarbij via de blockchain en smart contracts het eigendom transparant wordt vastgelegd en de huurinkomsten worden verdeeld. Op deze manier bezitten momenteel 110 eigenaren twee appartementen in Den Haag en Rotterdam.

Het concept van Blandlord wordt binnen het SIDN Fonds project ingezet voor een goed doel. Geïnspireerd door lokale initiatieven kun je straks mede-eigenaar worden van woonruimte voor nieuwe Nederlanders. Als ‘social landlord’ doneer je niet, maar investeer je in vastgoed met een groot sociaal rendement.

Bron: SIDN Fonds

Reacties zijn gesloten.