Regulering AFM & restricties

Regulering AFM & restricties

Regulering en inleg

Vorig jaar is na intensief overleg met de AFM duidelijk geworden, dat het kopen en verkopen van delen van vastgoed alleen met een kostbare vergunning kan plaatsvinden. Deze kosten staan niet in verhouding met de fase waarin Blandlord zich bevindt.

In plaats hiervan hebben wij de registratie ‘uitgezonderd beheerder’ aangevraagd en gekregen. Blandlord kan hierdoor met een gelimiteerde groep gebruikers verder. Aan deze ‘status’ zijn enkele beperkingen gebonden. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de minimale inleg voor nieuwe gebruikers te verhogen tot 2.500 euro en voor bestaande gebruikers naar 500 euro.

Binnen de huidige categorie kunnen we tot 149 personen werven. Wij hebben besloten met de huidige groep door te gaan en geen nieuwe deelnemers te werven.

Het is wel mogelijk om met de huidige groep gebruikers meer huizen aan te kopen. De licht overspannen huizenmarkt bemoeilijkt echter het vinden van huizen met een goed rendement.

Reacties zijn gesloten.