Coöperatie voor gezamenlijk eigendom van vastgoed

Coöperatie voor gezamenlijk eigendom van vastgoed

OPROEP – Ben jij lid van een coöperatie, bijvoorbeeld voor een project met zonnepanelen of gedeelde zorg,  dan willen we graag van je leren.

Blandlord staat voor gezamenlijk bezit. Dit is nu ingericht met een Stichting Blandlord voor het juridisch eigendom van de huizen, plus het beheer namens de deel-eigenaren. Daarnaast is er Blandlord BV, waar De overdracht van eigendom binnen de groep eigenaren wordt gefaciliteerd op blandlord.com vanuit Blandlord BV.

Past een coöperatie beter bij Blandlord?

Wij onderzoeken de coöperatie als vorm voor gezamenlijk bezit. De mede-eigenaren delen de visie op gezamenlijk bezit en hebben door samen huizen te bezitten een “gedeeld stoffelijk belang”, zoals dat mooi heet.

Ben jij lid van een coöperatie, bijvoorbeeld voor een project met zonnepanelen of gedeelde zorg,  dan willen we graag van je leren. Stuur ons je gegevens, dan nemen we contact met je op. Of reageer onder dit artikel met jouw mening over of ervaring met coöperaties.

Toelichting

Blandlord maakt bezit van vastgoed toegankelijk voor iedereen. Door blockchain in te zetten, maken we de rol van Blandlord als centrale organisatie steeds kleiner. Met de slimme contracten worden de financieen transparant voor elke deelnemer. Daarnaast wordt inspraak op afstand voor de eigenaren mogelijk.

In de uiteindelijke vorm kun je stukjes vastgoed bezitten, zonder een heel huis te kopen. Je deelt in de huurinkomsten over je bezit. Je kunt je delen verkopen zonder langs de notaris te hoeven. Je behoudt inspraak bij beheer en onderhoud, zodat je als huiseigenaar betrokken blijft bij je bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *